Politika zasebnosti

Pogoji poslovanja

Spletno mesto www.kucazelenogcaja.hr je v lasti podjetja Kuća zelenega čaja d.o.o. , OIB: 57689105199, s sedežem v Zagrebu, Ilica 14 (v nadaljevanju Hiša zelenega čaja oz. trgovec). Da bi lahko nakupovali prek teh strani, se morajo kupci registrirati in izpolniti vsa zahtevana polja z resničnimi podatki, da odprejo svoj individualni uporabniški račun. Z registracijo kupec potrjuje, da sprejema te pogoje poslovanja. Registrirani uporabnik (v nadaljevanju uporabnik ali registrirani uporabnik) lahko postane vsaka polnoletna oseba, ki je popolnoma poslovno sposobna in sprejema pogoje poslovanja Hiše zelenega čaja. Uporabnik je dolžan skrbeti za varnost svojega uporabniškega gesla in ga občasno spreminjati. Hiša zelenega čaja ne odgovarja za primere zlorabe uporabniškega gesla, bo pa ustrezno ukrepala takoj po obvestilu uporabnika o zlorabi.

Registrirani uporabnik ima naslednje pravice:

 • nakup artiklov na spletni strani www.kucazelenogcaja.hr
 • uporabljati strani www.kucazelenogcaja.hr v dobri veri in z namenom

 

Hiša zelenega čaja si pridržuje pravico, da uporabnike, ki bi kršili pogoje poslovanja ali kako drugače upočasnjevali ali motili delovanje strani, nemudoma izbriše iz seznama uporabnikov in zoper take uporabnike ustrezno ukrepa. Hiša zelenega čaja ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi motenj v dostopnosti ali napak v delovanju spletnih strani.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo pogoje in določila te strani. Spremembe začnejo veljati v trenutku objave.

Registrirani uporabnik je dolžan redno spremljati pogoje poslovanja in se z dostopom do strani šteje, da z njimi ni seznanjen, kar potrdi ob potrditvi naročila.

Spletno nakupovanje

Vsak registriran uporabnik lahko kupi artikle iz ponudbe Hiše zelenega čaja, objavljene na spletni strani. Kupoprodajna pogodba med registriranim uporabnikom in Hišo zelenega čaja postane veljavna s prejemom naročene pošiljke in velja izključno za območje Republike Hrvaške.

Cene

Vse navedene cene vključujejo DDV in so izražene v evrih. Ponudba in cene posebnih akcij veljajo do roka, ki je naveden na sami spletni strani oziroma do razprodaje zalog.
Cena ne vključuje stroškov pošiljanja, ki se posebej določijo ob naročilu artiklov. Stroški pošiljanja so lahko povečani za dodatne stroške, ki lahko nastanejo med dostavo, glede na pogoje dostavne službe, ki je za to storitev zagotovljena.

Vse navedene cene vključujejo DDV in so izražene v evrih. Ponudba in cene posebnih akcij veljajo do roka, ki je naveden na sami spletni strani oziroma do razprodaje zalog.
Cena ne vključuje stroškov pošiljanja, ki se posebej določijo ob naročilu artiklov. Stroški pošiljanja so lahko povečani za dodatne stroške, ki lahko nastanejo med dostavo, glede na pogoje dostavne službe, ki je za to storitev zagotovljena.

Garancija in servis

Garancijski rok je določen za vsak artikel posebej. Za artikle, za katere garancijski rok ni določen, veljajo določila splošnih garancijskih pogojev po veljavni zakonodaji Republike Hrvaške. Naši dobavitelji zagotavljajo storitve v skladu z zakonodajo Republike Hrvaške. Kontakt za reklamacije je info@kucazelenogcaja.si.

Plačilo

Naročene artikle lahko plačate na več načinov:

 1. plačilo po povzetju – plačate dostavni službi ob prevzemu blaga
 2. položnica/verma – plačate na žiro račun Hiše zelenega čaja po izdani ponudbi.

Račun vam bomo izdali z datumom odhoda iz našega skladišča in ga bomo poslali na e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji. Če želite, da vam račun pošljemo na drug naslov, nas o tem obvestite med samim nakupom v polju “opombe”.

Dostava naročenih artiklov

Naročeni artikli bodo dostavljeni na vaš naslov v najkrajšem možnem času, za dobavljive artikle, torej tiste artikle, ki jih imajo dobavitelji na zalogi, pa najkasneje v 7 delovnih dneh. Pod rednimi pogoji je blago dostavljeno kupcu na celino praviloma v 2 delovnih dneh od dneva naročila, na otoke pa po dostavnem nalogu dostavljalca do največ 7 delovnih dni. V kolikor ocenimo, da bo dobavni rok daljši od 7 delovnih dni ali da zahtevanega artikla ni mogoče dostaviti, boste po preverjanju pri dobavitelju o tem obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji.

V krajih, kjer je organizirana dostava, bo vaš paket dostavljen direktno na dom. V primeru, da dostava paketa ni organizirana, vas bo dostavljalec obvestil o prispelem paketu in svoj paket boste lahko prevzeli v roku, ki je skladen z roki dostavne službe. Hiša zelenega čaja ali pooblaščeni dostavljalec si pridržuje pravico, da ob dostavi blaga zahteva identifikacijo prejemnika z osebnim dokumentom, v kolikor ga ne prejme, si Hiša zelenega čaja pridržuje pravico, da ne dostavi. blago. Prejemnik potrdi prevzem blaga s svojim podpisom na dobavnici ali podobnem dokumentu.

Stroški pošiljanja standardnih paketov za območje Republike Hrvaške so:
 • za naročila, katerih vrednost je nižja od 19,91 € (150,01 HRK), velja enotna cena dostave 3,32 € (25,01 HRK). Kupec dodatno plača storitev vračila (plačilo po povzetju) v vrednosti 1,19 € (8,97 HRK).
 • pri naročilih v vrednosti 19,91 € (150,01 HRK) ali več stroške pošiljanja nosi Kuća zelenega čaja. Kupec plača le storitev vračila (plačilo po povzetju) v vrednosti 1,19 € (8,97 HRK) za pošiljke, katerih vrednost je nižja od 31,85 € (239,97 HRK), to je znesek 3,75 % vrednosti pošiljke za vrednosti ​​nad 31,85 € (239,97 HRK).

Pravica do odpovedi pogodbe

Vsako pogodbo, sklenjeno s sredstvi komuniciranja na daljavo, lahko potrošnik odstopi v štirinajstih dneh brez navedbe razloga.

V primeru sklenitve kupoprodajne pogodbe o izdelkih začne rok štirinajstih dni teči od dneva, ko je potrošnik prejel izdelek.

Oblika odpovedi pogodbe
 • pogodba odstopi s pisnim obvestilom o odpovedi, poslanim trgovcu na naslov sedeža
 • pogodba preneha v trenutku, ko trgovec prejme obvestilo o odstopu
 • pogodba se šteje za pravočasno odpovedano, če je odpoved poslana v prej navedenem roku.
 
Posledice odpovedi pogodbe
 • v primeru odstopa od pogodbe je potrošnik dolžan trgovcu na svoje stroške vrniti izdelek najkasneje v 14 dneh od dneva, ko je trgovca obvestil o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe.
 • potrošnik ne odgovarja za škodo, ki bi jo utrpel trgovec zaradi odstopa od pogodbe
 • Trgovec je dolžan potrošniku v 14 dneh od prejema pisnega obvestila o odstopu vrniti celoten znesek, ki ga je potrošnik plačal na podlagi pogodbe do trenutka odstopa od pogodbe, pod pogojem, da ima blago vrnjen.

Izključitev pravice do odstopa od pogodbe

Potrošnik nima pravice enostransko odstopiti od pogodbe, če:

 • predmet pogodbe je blago ali storitev, katere cena je odvisna od sprememb na finančnem trgu, na katere trgovec ne more vplivati ​​in lahko nastanejo v času trajanja potrošnikove pravice do enostranske odstopa od pogodbe.
 • predmet pogodbe je blago, ki je izdelano po specifikaciji potrošnika oziroma je jasno prilagojeno potrošniku
 • predmet pogodbe je zapečateno blago, ki zaradi zdravstvenih ali higienskih razlogov ni primerno za vračilo, če je bilo po dostavi odpečateno.
 

Reševanje sporov

Pogodbeni stranki soglašata, da bosta vse morebitne spore reševali sporazumno, v duhu dobrih poslovnih običajev, v primeru, da to ne bi bilo mogoče, pa soglašata za pristojno sodišče v Zagrebu.

Veljavno pravo je pravo Republike Hrvaške.

 

Vprašanja

Vaša vprašanja, predloge in pohvale pošljite na naš e-mail: info@kucazelenogcaja.si

Ti pogoji veljajo od 01.01.2023.