Detalji objave

ZELENI čaj kot idealna LEDENa pijača – TOP 3

𝐓𝐎𝐏 𝟑 ZELENI čaj za ledeni čaj
Predstavljamo vam naše top 3 ZELENE čaje, ki jih radi pripravljamo kot hladne pijače.

POMARANČA – GRENIVKA 𝑧𝑒𝑙𝑒𝑛𝑖 𝑐̌𝑎𝑗
META – BRESKEV 𝑧𝑒𝑙𝑒𝑛𝑖 𝑐̌𝑎𝑗
INGVER – LIMONA 𝑧𝑒𝑙𝑒𝑛𝑖 𝑐̌𝑎𝑗

Zeleni čaj s pomarančo in grenivko: Ta kombinacija zelenemu čaju doda citrusne note in poskrbi za osvežilen okus. Čaju lahko dodate sveže iztisnjen pomarančni in grenivkin sok ali pa uporabite rezine citrusov za aromatiziranje čaja.

Zeleni čaj z meto in breskvo: meta daje osvežujoč in aromatičen okus, breskev pa se odlično poda k rahlo sladkim notam zelenega čaja. Za obogatitev okusa lahko dodate liste sveže mete in koščke sveže ali zamrznjene breskve.

Zeleni čaj z ingverjem in limono: Ingver doda pikanten in pikanten okus, limona pa svežino in kislost. Za intenziven okus lahko dodate sveže nariban ingver in iztisnjen limonin sok ali rezine limone.

Zeleni čaj je zaradi nežnega in osvežilnega okusa še posebej primeren za pripravo kot “cold brew” čaj. Ko je zeleni čaj pripravljen kot hladen zvarek, ohrani svoje naravne antioksidante in koristne spojine, kar ima za posledico gladko in blago mešanico. Počasno namakanje v hladni vodi izloči manj taninov in zmanjša grenkobo, ki je pogosto povezana z vročim kuhanim zelenim čajem. Hladno kuhan zeleni čaj ni le osvežilna in vlažilna pijača, ampak nudi tudi potencialne koristi za zdravje, vključno s spodbujanjem sprostitve, pospeševanjem metabolizma in zagotavljanjem bogatega vira antioksidantov. Zaradi svežega in čistega okusa je priljubljena izbira za tiste, ki iščejo osvežilno in zdravo alternativo tradicionalnim ledenim pijačam.

Uživajte v teh osvežilnih kombinacijah zelenega čaja kot ledene pijače ves dan!

Več o načinu in pripravi COLD BREW čaja preberite tukaj.